Se EM fodbold i Ultra HD

Det er muligt at se samtlige EM kampe i Ultra HD på Viaplay, med undtagelse af 6 live-kampe. Dette gælder uanset, hvilken Viaplay-pakke du har. Det betyder også, at du, som har vores Film og Serier-pakke, også har mulighed for at se EM fodbold i Ultra HD.

Når en kamp vises i Ultra HD, så vil der være et separat Ultra HD-stream tilgængeligt i vores sportsoversigt, udover det regulære HD-stream. Du kan også læse mere om kvaliteten via siden “Video kvalitet på Viaplay”.

Hvad er Ultra HD?

Ultra HD  har 4 gange højere opløsning end vores film og serier i 1080p, og er 9 gange skarpere end vores normale sportsudsendelser i 720p. Højere opløsning, flere farvenuancer, højere bitrate – alt i alt et helt nyt niveau af skarphed.

Hvordan ser man en kamp i Ultra HD

For at kunne se en kamp i Ultra HD, så er det nødvendigt at have et Ultra HD TV, og en af de følgende enheder:

• Apple TV 4K
  • Chromecast Ultra tilsluttet netværkskabel samt indstillet til 50Hz, læs hvordan du gør her: Indstil hertz på visse enheder.
  • Microsoft Edge browser. For at streame i 4K kræver det en HDMI-tilslutning som er kompatibel med HDCP 2.2 eller en indbygget skærm som kan vise indhold i 4K samt 7. generation Intel Core-processor.

Du skal også have tilgang til en internetforbindelse med en hastighed på mindst 25 Mbps (Vi anbefaler 100 Mbps). Mere information om krav til din internethastighed, samt hvordan du kan teste din internethastighed kan findes her: Anbefalet internethastighed.

Du kan vælge kampen, som er markeret med Ultra HD igennem sportsoversigten i stedet for det regulære HD-stream, se eksemplet nedenfor:

Kan jeg se kampene i UHD på alle enheder?

Nej, det er ikke muligt på alle enheder, da UHD-streams har forskellige krav til afspilning,  sammenlignet med regulære streams. Det er nødvendigt at have et Ultra HD TV, og for eksempel et Chromecast Ultra eller Apple TV 4K, for at kunne se kampene i Ultra HD.
Vi anbefaler også, at du har en internet hastighed, som er over 25 Mbit/s. Du kan finde en fuld liste af krav til Ultra HD på følgende side: Sådan kan du se vores indhold i Ultra HD 4K.