Ändra E-postadress

När du skapar ett konto väljer du en e-postadress som du loggar in med. Vi skickar även viktig information som orderbekräftelser och kvitton till samma adress.

Om du vill ändra användarnamn/e-postadress på kontot gör du det genom att klicka på Ändra kontodetaljer under Mitt konto (account.viaplay.se). Du kommer även att få ett bekräftelsemail till din gamla adress med information om ändringen.

Om du inte har möjlighet att själv logga in och ändra mailadress kan du kontakta vår kundtjänst; i så fall vänligen hitta ditt kundnummer från din partner, eller de fyra sista siffrorna och utgångsdatumet för ditt betalkort – vi behöver denna information för att bekräfta dig som ägare till kontot.