Je account beheren

Je kunt je accountgegevens en -instellingen eenvoudig beheren wanneer je bent aangemeld bij je Viaplay-account. Opmerking: je kunt niet alle instellingen op alle apparaten wijzigen.

Meld je aan bij je account op viaplay.com/nl en ga naar het symbool van je profiel in de rechterbovenhoek. Klik vervolgens op Mijn account. Hier kun je je wachtwoord wijzigen, een aankooplimiet instellen, je betaalwijze bijwerken en nog veel meer. Hieronder vind je meer informatie.

E-mailadres/gebruikersnaam

Wanneer je een account aanmaakt, selecteer je een e-mailadres waarmee je je aanmeldt. Daarnaast ontvang je belangrijke informatie op dit e-mailadres, zoals de orderbevestiging en facturen.

Als je de gebruikersnaam voor je account wilt wijzigen, klik je op Accountgegevens bijwerken in het overzichtsmenu van de account. Nadat je je wijzigingen hebt opgeslagen, ontvang je op je oude e-mailadres een bevestigingsmail met informatie over de wijziging en de nieuwe gebruikersnaam.

Wachtwoord wijzigen

Meld je aan bij je account en ga naar Mijn account (door op het symbool van je profiel in de rechterbovenhoek te klikken) en kies Accountgegevens bijwerken. Voer je huidige wachtwoord in en bevestig je nieuwe wachtwoord. Als je je wachtwoord wijzigt, word je binnen 24 uur op alle apparaten afgemeld en moet je je opnieuw aanmelden met je nieuwe wachtwoord.

Ben je je wachtwoord vergeten? Je kunt je wachtwoord hier opnieuw instellen. Vul je e-mailadres/gebruikersnaam in. Je ontvangt een mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Leeftijdsgrens instellen

Je kunt als ouder of eigenaar van het account een leeftijdsgrens voor alle profielen van je account instellen. Zo kun je een profiel voor kinderen instellen die toegang biedt tot alles in de sectie Kinderen. Je kunt ook een leeftijdsgrens instellen voor kinderen tot 7 jaar.

Je kunt een normaal profiel aanmaken met een beperking voor pubers om de service gebruiksvriendelijk te maken en ongepaste content voor kijkers onder de 15 jaar uit te filteren.

Klik op het symbool van je profiel in de rechterbovenhoek of ga naar het menu en kies Profielen beheren. Selecteer het profiel dat je wilt wijzigen en sla je wijzigingen op.

Voor profielen met een leeftijdsgrens wordt alle andere content uitgefilterd die niet onder de beperking valt, inclusief gekochte en gehuurde films.

Betaalwijze

Selecteer in Mijn account Betaalwijze wijzigen uit het menu om de betaalgegevens bij te werken. Vul alle velden in en bevestig je wijzigingen.

Een kaart kan worden geweigerd om een van de volgende redenen:

• Het is geen Visa Card of Mastercard.
  • De kaart is niet uitgegeven door een Nederlandse bank.
  • Probeer je betaalmethode bij te werken vanaf je computer in plaats van een telefoon of tablet. Als de wijziging via computer niet lukt, kun je een andere browser proberen.
  • Als je een Visa Card hebt, moet Verified by Visa zijn geactiveerd. Voor een Mastercard moet je een beveiligingscode opgeven. Controleer de instellingen van je pasje online of neem contact op met je bank.
  • Je kunt met je kaart geen online aankopen doen. Neem contact op met de bank of uitgever van de kaart om dit te wijzigen of doe dit online.
  • Je hebt onvoldoende saldo. Direct vanaf het begin van het abonnement moet er ten minste €0.01 op je rekening staan.
    Het bedrag wordt gereserveerd en terugbetaald zodra je kaart is gevalideerd.

Je kunt ook betalen via iDeal. Kies je bank uit de lijst en voltooi de vereiste stappen om je methode te bevestigen. Als je problemen hebt met het gebruik van iDeal, raden we je aan contact op te nemen met je bank voor meer informatie.

Factuurgeschiedenis

Onder Aankoopgeschiedenis bekijken vind je alle facturen van je aankopen. Je kunt je facturen ook downloaden als pdf-bestanden.

Nieuwsbrieven

Onder Communicatie kun je kiezen of je nieuwsbrieven van ons wilt ontvangen. Als je je afmeldt voor onze nieuwsbrieven, ontvang je geen nieuwsbrieven en persoonlijke aanbiedingen meer van ons.

OPMERKING! Al onze klanten ontvangen verplichte communicatie over wijzigingen in de service of onze voorwaarden en dergelijke.

Factuurdatum wijzigen

Je kunt de factuurdatum wijzigen op account.viaplay.com/nl/changedate.

Je kunt de factuurdatum alleen wijzigen in de datum van vandaag. Als je de factuurdatum bijvoorbeeld wilt verplaatsen naar de 25e van elke maand, moet je deze wijziging dus doorvoeren op de 25e. Je huidige abonnement wordt dan geannuleerd en er wordt direct een nieuw abonnement aangemaakt.

Er worden kosten in rekening gebracht voor de hele komende maand. Tegelijkertijd wordt het bedrag voor de resterende dagen van je vorige betaalde pakket automatisch terugbetaald.