Anbefalet internethastighed og dataforbrug

Det kræver en internetforbindelse for at bruge Viaplay. På mobiltelefoner og tablets har du dog mulighed for at downloade serier og film, som derefter kan ses uden internetforbindelse. Se mere her.

Vi anbefaler, at du har en stabil internetforbindelse på mindst 10Mbit/s. Bemærk, at UHD-streams på live-sport kræver en hurtigere internetforbindelse. Se mere her.

Hvis din internethastighed lejlighedsvis falder, justeres kvaliteten ned på Viaplay. Dette gøres for at undgå at filmen buffer. For at undgå dette, er du nødt til at have en kontinuerlig download hastighed, svarende til ovenstående anbefalinger.

Sådan tester du din internetforbindelse

Du kan teste din internetforbindelse på for eksempel denne side: https://www.speedtest.net/

Gå ind på siden og start testen. Vi anbefaler, at du tester din forbindelse på den samme enhed, som du bruger Viaplay på. For eksempel, hvis du ser på Smart-TV, kan du lave testen i webbrowseren på dit Smart-TV. Hvis dette ikke er muligt, skal du sørge for, at både den enhed, du bruger til at se Viaplay, og den enhed, du tester din internetforbindelse på, har forbindelse til det samme netværk.

Hvis din downloadhastighed er mindre end 10Mbit/s, kan du prøve de tips, vi har samlet i Forbedr din internetforbindelse.

Forbedr din internetforbindelse
  1. Genstart din router. Når du slukker for din router, skal du vente i 30 sekunder, før du tænder den igen.
  2. For andre enheder end mobiltelefoner og tablets: Tilslut din enhed til internettet med et LAN-kabel i stedet for at bruge en trådløs forbindelse (Wi-Fi).
  3. Kontakt din internetudbyder for at få flere råd, hvis ovenstående trin ikke hjælper.
Hvordan din internetforbindelse påvirker kvaliteten af ​​din stream

Hvis din forbindelse ikke er stabil, kan du opleve varierende kvalitet. På Viaplay bruger vi en teknologi kaldet Adaptive streaming, hvilket betyder, at din internetforbindelse bestemmer, hvilken streamingkvalitet der bruges. Dette betyder at en højhastigheds- og stabil internetforbindelse automatisk bruger den højeste streamingkvalitet, mens en lavhastigheds internetforbindelse bruger lav eller medium i stedet.

Mængden af data der bliver brugt hos Viaplay varierer alt efter hvilken billedkvalitet, der bliver streamet. Hvis du oplever buffer i afspilningen, eller hvis du vil spare på din surfdata, så kan du manuelt justere billedkvaliteten i Viaplay-appen. Du kan læse mere om, hvordan streaming fungerer på Viaplay her.

Dataforbrug

Dataforbrug varierer afhængigt af den billedkvalitet der streames.

• Når du streamer med højeste kvalitet (HD), er forbruget op til 2,5 GB/h.
  • Ved streaming i høj kvalitet er forbruget op til 1,8 GB/h.
  • Ved streaming i medium kvalitet er forbruget op til 500 MB/h.
  • Når du spiller materiale i den laveste kvalitet, er forbruget op til 150 MB/h.
Indstil kvaliteten på computer

Afspil den ønskede serie, film eller sportsudsendelse. Klik på de fire punkter i afspilleren og vælg den ønskede indstilling.

Indstil kvaliteten på mobil eller tablet

Vælg Profil>App-indstillinger i menuen. Her kan du vælge den ønskede billedkvalitet.