Näin pääset alkuun laitteesi kanssa

Voidaksesi aloittaa Viaplayn käytön, tulee sinun ensin hankkia käyttäjätili ja asentaa sovellus laitteellesi. Osalla laitteista se voi olla jo esiasennettuna, jonka jälkeen riittää että kirjaudut sisään käyttäjätilillesi. Lue lisää miten pääset alkuun laitteesi kanssa alta.

Mikäli olet epävarma löytyykö laitteesi tuettujen laitteiden listasta, voit tarkistaa sen täältä.

Android-televisiot

Navigoi Google Play Storeen ja etsi Viaplay-sovellusta hausta. Lataa ja asenna sovellus – sinun tulee olla kirjautuneena Google Play -tilillesi voidaksesi asentaa uusia sovelluksia. Kun se on onnistuneesti asennettu, voit siirtyä sovelluksen puolelle.

Mikäli et löydä sovellusta, tarkista vielä onko laitteesi tuettu täältä.

Kirjaudu sisään käyttäjätililläsi syöttämällä sähköpostiosoitteesi sekä valitsemasi salasana. Voit myös käyttää 4-merkkistä koodia sisäänkirjautumiseen. Tällöin sinun tulee surffata toisella laitteella osoitteeseen viaplay.fi/activate ja syöttää näytöllä näkyvä koodi sille osoitettuun kenttään ja kirjautua sen päätteeksi sisään tilillesi. Täten televisiosikin sovellus on automaattisesti sisäänkirjattuna.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda sellaisen täällä.

Muut älytelevisiot

Aloita menemällä televisiosi sovelluskauppaan ja etsi Viaplay-sovellusta sieltä. Lataa ja asenna sovellus.  Mikäli et löydä sovellusta, tarkista vielä onko laitteesi tuettu täältä.

Kun se on onnistuneesti asennettu, voit siirtyä sovelluksen puolelle.

Kirjaudu sisään käyttäjätililläsi syöttämällä sähköpostiosoitteesi sekä valitsemasi salasana. Voit myös käyttää 4-merkkistä koodia sisäänkirjautumiseen. Tällöin sinun tulee surffata toisella laitteella osoitteeseen viaplay.fi/activate ja syöttää näytöllä näkyvä koodi sille osoitettuun kenttään ja kirjautua sen päätteeksi sisään tilillesi. Täten televisiosikin sovellus on automaattisesti sisäänkirjattuna.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda sellaisen täällä.

Apple TV

Aloita menemällä Apple TV:n sovelluskauppaan, App Storeen, ja etsi Viaplay-sovellusta sieltä. Lataa ja asenna sovellus.

Mikäli et löydä sovellusta, tarkista vielä onko laitteesi tuettu täältä. Osassa vanhemmista malleista on Viaplay-sovellus automaattisesti asennettuna, jos App Store -tuki puuttuu kyseiseltä mallilta.

Kun se on onnistuneesti asennettu, voit siirtyä sovelluksen puolelle. Kirjaudu sisään käyttäjätililläsi syöttämällä sähköpostiosoitteesi sekä valitsemasi salasana.

Voit myös käyttää 4-merkkistä koodia sisäänkirjautumiseen. Tällöin sinun tulee surffata toisella laitteella osoitteeseen viaplay.fi/activate ja syöttää näytöllä näkyvä koodi sille osoitettuun kenttään ja kirjautua sen päätteeksi sisään tilillesi. Täten myös Apple TV:n sovellus on automaattisesti sisäänkirjattuna.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda sellaisen täällä.

Puhelimet / tabletit

Aloita menemällä laitteesi sovelluskauppaan, App tai Google Play Storeen, ja etsi Viaplay-sovellusta sieltä. Lataa ja asenna sovellus.

Mikäli et löydä sovellusta, tarkista että Apple ID/Google Play -tilisi laskutusosoite on asetettu pohjoismaihin.

Kun se on onnistuneesti asennettu, voit siirtyä sovelluksen puolelle. Kirjaudu sisään käyttäjätililläsi syöttämällä sähköpostiosoitteesi sekä valitsemasi salasana.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda sellaisen suoraan sovelluksesta tai selaimen kautta täällä.

Xbox & Playstation

Aloittaaksesi Viaplayn käytön pelikonsolillasi, tulee sinun ensin asentaa Viaplay-sovellus, jonka löydät sovelluskaupasta. Varmistathan myös, että konsoliin on asennettu viimeisin ohjelmistopäivitys sovelluksen parhaan mahdollisen toiminnan takaamiseksi.

Kun se on onnistuneesti asennettu, voit siirtyä sovelluksen puolelle. Kirjaudu sisään käyttäjätililläsi syöttämällä sähköpostiosoitteesi sekä valitsemasi salasana.

Voit myös käyttää 4-merkkistä koodia sisäänkirjautumiseen. Tällöin sinun tulee surffata toisella laitteella osoitteeseen viaplay.fi/activate ja syöttää näytöllä näkyvä koodi sille osoitettuun kenttään ja kirjautua sen päätteeksi sisään tilillesi. Täten myös konsolisi sovellus on automaattisesti sisäänkirjattuna.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda sellaisen täällä.

Chromecast

Käyttääksesi Chromecastia Viaplayn kanssa, tulee sinulla olla televisio, johon voit kytkeä laitteen sekä laite, jolta voit heijastaa ohjelmat televisioon.

Asenna ensin Chromecast ja lataa Google Home -sovellus, jonka avulla voit yhdistää laitteen langattomaan verkkoosi. Sinun tulee myös ladata Viaplay-sovellus puhelimeesi/tablettiisi, jotta voit heijastaa Viaplayn ohjelmia. Molempien laitteiden on oltava yhdistettynä samaan verkkoyhteyteen.

Kun olet käynyt yllä olevat askeleet läpi, avaa Viaplay-sovellus ja valitse ohjelma, jota haluat katsoa. Valitse myös puhekieli sekä tekstitykset ennen kuin yhdistät laitteen Chromecastiin. Klikkaa sen jälkeen Chromecast-symbolista soittimessa ja valitse oma laitteesi. Nyt voi jatkaa katselua ja ohjailla sitä suoraan laitteesi kautta. Voit myös tehdä saman tietokoneella.