Maakohtaiset rajoitukset & VPN

Yritykset, hotellit ja koulut käyttävät usein verkkoja, joiden palvelimet sijaitsevat ulkomailla. Tämä voi aiheuttaa ongelmia käytettäessä palveluamme, sillä oikeutemme ovat maakohtaisia. On myös tavallista, että näissä paikoissa suoratoistopalveluiden käyttäminen on kiellettyä, jonka vuoksi palveluun pääsy saattaa olla estetty. Palvelumme toimii EU:n vapaan liikkuvuuden periaatteen mukaan eli katselu onnistuu kaikissa EU- ja EEA-maissa. Katselu ei kuitenkaan onnistu, mikäli sinulla on käytössäsi VPN – tämä on myös käyttöehdoissamme mainittu.

Mikäli saat ilmoituksen, jonka mukaan palvelu ei ole käytettävissä alueellasi, tarkistathan IP-osoitteesi.

1. Aloita kopioimalla oma IP-osoitteesi seuraavalta sivulta: https://whatismyipaddress.com/.
2. Mene osoitteeseen  https://www.maxmind.com/en/home ja liitä osoite sivun keskeltä löytyvään kenttään.
3. Klikkaa ”Go” -painiketta ja tarkista IP-osoitteesi sijainti.

Mikäli IP-osoitteen sijainti vastaa nykyistä sijaintiasi ja olet EU- tai EEA-maassa, kannattaa kaikki nettiyhteyteen vaikuttavat ohjelmat eli esimerkiksi VPN:n tai nettiselainten lisäosat kytkeä pois päältä. Suosittelemme, että otat käyttöön palveluntarjoajasi oletusasetukset.

Jos IP-osoitteesi ohjautuu oletusasetuksista huolimatta väärään maahan, suosittelemme että olet yhteydessä internetin palveluntarjoajaasi. Mikäli katselun kanssa esiintyy kuvailun mukaista häikkää ja olet majoittuneena hotellissa tai käytät julkista verkkoa, keskustelethan asiasta paikan henkilökunnan kanssa.