Behandle kontoopplysninger

Du kan lett endre på dine kontoopplysninger og innstillinger selv når du er innlogget på viaplay.no på en datamaskin, altvernativt via en nettleser på et nettbrett eller en smarttelefon.

Når du er innlogget på nettstedet, hold musepekeren over navnet ditt i høyre hjørnet og klikk på Kontooversikt. Her kan du blant annet endre passord, legge til foreldresperre, endre betalingskort og masse annet. Les mer om hvordan man gjør dette nedenfor.

Brukernavn

Når du lager en bruker, velger du en e-postadresse som du logger inn med. Vi sender til og en viktig info om ordrebekreftelser og kvitteringer til samme e-post. Du kan også velge å lage en konto gjennom Facebook. Da blir dine innloggingsopplysninger på Facebook det samme på Viaplay.

Vil du bytte brukernavn/e-postadresse på kontoen, gjør du dette gjennom Min profil. Du kommer også til å få en bekreftelsesmail til din gamle e-post med informasjon om byttet.

Passord

Begynn med å gå inn på Endre passord, endre ditt nåværende passord og bekrefter et nytt. Når du bytter passord, blir andre enheter som er innlogget logget ut innen 24 timer. Du kan derfor bli bedt om å logge inn på nytt under det kommende døgnet.

Glemt ditt passord? Du kan bestille et nytt passord her. Fyll inn din e-postadresse og vent på en tilbakestillingsmail.

Aktivere aldersgrense

Du kan begrense hva som skal ses på din konto med ulike typer profiler. Du kan velge å lage en barneprofil som har tillgang til alt som finnes i Barne-kategorien. For mindre barn kan du også velge å bare vise innhold som passer for barn opp til 7 år.

For tenåringer kan du opprette en vanlig profil. Der kan man legge til en aldersgrense på 15 år som gjør tjenesten brukervennlig og filtrerer bort det som er upassende for de som er under 15 år.

Kikk på ditt navn eller gå inn på meny og velg Håndter profiler. Velg deretter profilen du vil endre og lagre.

Tips! Har du ikke opprettet profiler enda, prøv å oppdater appen.

Aktivere kjøpslås

For å unngå uønskede kjøp kan du legge inn en kjøpslås på alle engangskjøp (leie- og kjøpefilm samt PPV-eventer). Koden vil gjelde for alle profiler og kan aktiveres via Min konto i nettleseren (kikk på ditt navn i høyre hjørne). Velg en firesifret kode og lagre.

Har du glemt koden? Klikk her for å nullstille koden.

Har du ikke profiler enda kan du uansett velge å sette begrensningen på en viss aldersgrense. Dette innebærer at du må skrive inn koden når noe utenfor denne aldersgrensen skal spilles av. Kjøpte filmer vil også kreve at koden skrives inn om du velger en av aldersgrensene.

Tips! Har du ikke opprettet profiler enda, prøv å oppdater appen.

Betaling

Velg Endre betalingsmåte. Når du knapper inn ditt betalingskort skal alle feltene fylles og deretter bekrefter man det hele.

Hvorfor et kort ikke aksepteres kan være på grunn av følgende årsaker:

• Kortet er ikke et Visa, MasterCard eller American Express.
  • Kortet er ikke utstedt av en norsk bank.
  • Om du forsøker å gjøre bestillingen gjennom en mobil enhet, prøv heller å gjøre det gjennom en datamaskin. Sitter du allerede på en data, test en annen nettleser/inkognito-fane.
  • For Visa-kortet behøver ”Verified by Visa” være aktivert. Alternativt ”MasterCard Secure Code” for kort fra MasterCard. Kontakt banken din eller undersøk på egenhånd i nettbanken ved usikkerhet rundt dette.
  • Kortet har en sperre som ikke tillater internettkjøp, kontakt banken/utstederen for å heve sperren – alternativt kan du gjøre dette på egenhånd i nettbanken.
  • Det mangler/ er for lite penger på kortet. Til og med ved oppstart av en prøveperiode krevs det å ha minst 1kr disponibelt. Summen reserveres og refunderes i sammenheng med at vi kontrollerer kortets gyldighet.

Noen kort kan ha automatisk sperret for enkelte internettkjøp. Derfor behøver du, under bestillingen, gå inn på nettbanken, alternativt bank-app, for å åpne kortet for internettkjøp. Kontakt banken din eller undersøk på egenhånd i nettbanken ved usikkerhet rundt dette.

Bytt pakke

For å bytte pakke, velg Behandle pakke i menyen. Der har du mulighet til å avslutte ditt nåværende abonnement eller bytte til noe annet. Velger du å oppgradere pakken din, kommer endringen til å skje umiddelbart. Du får en automatisk refundering for de resterende dagene i pakken. Velger du å nedgradere/ velge en mindre pakke, vil endringen skje ved neste debiteringsdato.

Betaler du via iTunes, må endringene skje gjennom dem. Du må si opp ditt abonnement innen du starter et nytt. Les mer om hvordan du kansellerer pakken gjennom iTunes her.

Kjøpshistorikk

Under kjøpshistorikk finner du alle kvitteringer på dine kjøp, for hver måned pakken trekkes og alle engangskjøp som leie- og kjøpefilmer samt PPV-event. Disse kan du til og med laste ned som PDF-filer.

E-poster

I Min profil har du mulighet til å velge om du vil motta mail fra oss. Velger du å ikke motta mail fra oss, kommer vi heller ikke til å sende deg nyhetsbrev eller personlige tilbud. OBS! Alle kunder får obligatoriske mail om f.eks endringer i tjenesten eller i våre allmenne vilkår.

Endre betalingsdato

Du kan endre din betalingsdato på: account.viaplay.no/changedate

Du kan kun bytte betalingsdato til dagens dato, f.eks vil du bli trukket 25. hver måned, må du gjøre endringen den 25. den måneden. Det som skjer da er at vi avslutter din nåværende pakke og aktiverer et nytt abonnement.

Da blir du debitert for kommende måned og får i tillegg en automatisk refundering av dine resterende dager i det gamle abonnementet.