Hyr & köp filmer på Viaplay

Har du en kampanjkod för en hyrfilm? Se här hur du använder den.

Du kan hyra eller köpa filmer genom Hyr & köp-kategorin på Viaplay. Du behöver inte ett abonnemang för att kunna hyra eller köpa en film och betalningen för filmen debiteras direkt på den betalningsmetod som du lagt till på kontot.

De flesta filmer kan du både hyra och köpa, men i vissa fall finns endast ett alternativ tillgängligt.

Du kan ställa in ett köplås på ditt konto för att förhindra att köp görs utan ditt tillstånd.

Enheter som du kan hyra eller köpa filmer på:

Hyr & köp-kategorin finns tillgänglig på nästan alla enheter som vi stödjer. Du kan finna en översikt här. Notera att du behöver en aktiv prenumeration om du vill hyra eller köpa filmer på en iPhone eller iPad. Läs mer om hyr & köp på Apple-enheter här

Hyrfilmer:

En hyrfilm är tillgänglig på ditt konto i 48 timmar efter att beställningen gjorts och du kan under denna tiden titta på filmen så många gånger du vill.

För att hyra en film går du in på Hyr & köp-kategorin, väljer vilken film som du vill beställa och trycker sedan på hyr-alternativet. Efter att du bekräftat köpet kan du börja titta på filmen och vi skickar även ett kvitto på beställningen till den e-post du har registrerat. Debitering för filmen görs direkt från den betalningsmetod som du har lagt in på ditt konto.

Köpfilmer:

När du köper en film så kommer den finnas tillgänglig på ditt konto så länge ditt konto finns kvar. Du behöver inte ha en prenumeration för att få tillgång till de filmer som du köpt på ditt konto. För att köpa en film går du in på Hyr & köp-kategorin, väljer vilken film som du vill beställa och trycker sedan på köp-alternativet.

Efter att du bekräftat köpet kan du börja titta på filmen och vi skickar även ett kvitto på beställningen till den e-post du har registrerat. Debitering för filmen görs direkt från den betalningsmetod som du har lagt in på ditt konto.

Varför finns inte alla filmer tillgängliga som en del av abonnemanget?

Huruvida en film kan erbjudas som del av ett abonnemang beror på vilka rättigheter som finns tillgängliga. När en ny film släpps visas den vanligtvis endast i biografer till en början. Efter det kan filmen bli tillgänglig genom Hyr & köp-kategorin och efter en tid kan det även bli möjligt att visa filmen som en del av våra abonnemang.