Viaplay-hushåll

Funktionen rullas ut löpande från och med den 20e augusti 2024

För att skapa ditt hushåll, logga helt enkelt in på ditt konto på en TV och du är igång. Om du byter hushåll, upprepa samma process och följ instruktionerna på skärmen för att verifiera din e-postadress.

Ett Viaplay-hushåll är en grupp enheter som är anslutna till internetuppkopplingen på den plats där du brukar titta på Viaplay. Ett hushåll kan skapas med hjälp av en TV. Alla andra enheter som använder ditt Viaplay-konto via samma internetanslutning som din TV kommer automatiskt att inkluderas i ditt hushåll.

Vad innebär Viaplay-hushåll?

Ett Viaplay-hushåll skapas via din smart-TV eller Apple TV på den plats du oftast tittar på Viaplay. Om du använder en av dessa enheter* för att titta på Viaplay, måste du ställa in ett hushåll – det skapas automatiskt med du som kontoägare kan byta plats för ditt hushåll när du vill.

T.ex. om du skapar Viaplay-hushåll i ditt hem men vill använda en annan TV på sommarstugan, kan du lätt byta plats på ditt hushåll. Detta innebär alltså att du kan inte streama på två olika TV-apparater från två olika platser samtidigt.

Det går fortfarande fint att använda andra enheter som telefon eller dator både i och utanför Viaplay-hushåll – tänk på att det går inte att se på samma sportevent på två enheter samtidigt, däremot kan du fortfarande se på två olika event.

*Smart TV, Apple TV eller partnerbox

Om du inte har ställt in ditt Viaplay-hushåll

För att skapa ditt hushåll måste du logga in på Viaplay på en Smart TV* hemma. Har du ingen Smart TV, behöver du inte göra något – samtliga kunder kan fortfarande använda Viaplay på 5 enheter och se två samtidiga strömmar på två enheter samtidigt.**

*Smart TV, Apple TV eller partnerbox

**Vid tittande av sport gäller begränsning 1 ström/match. Det går fortfarande att titta på två olika matcher på olika enheter. Lär mer om samtidiga strömmar här.

Ställ in ett Viaplay-hushåll utan Smart TV

Om du inte har en Smart TV med Viaplay app kopplad till ditt konto, behöver du inte göra något. samtliga kunder kan fortfarande använda Viaplay på 5 enheter och se två samtidiga strömmar på två enheter samtidigt. Vid tittande av sport gäller begränsning 1 ström/match. Det går fortfarande att titta på två olika matcher på olika enheter. Lär mer om samtidiga strömmar här.

Om du vill titta på Viaplay på en Smart TV, kommer det skapas ett Viaplay-hushåll på den platsen där enheten används men du som kontoägare kan alltid lätt byta plats på det.

Jag vill dela mitt konto med en familjemedlem som bor någon annanstans

Du kan inte dela ditt Viaplay-konto mellan hushållen. För att säkerställa en rättvis och säker upplevelse för alla användare begränsar vi vår tjänst så att den inte fungerar som en delad produkt mellan flera hushåll. Därför är det inte tillåtet eller möjligt att dela mellan dig och personer som bor någon annanstans.

Jag använder en VPN, vilket betyder att min "hem-IP" hela tiden förändras

Du kan inte dela ditt Viaplay-konto mellan hushållen. Om du flyttar eller åker på semester till sommarstugan eller liknande kommer du att kunna byta hemnät. Tanken är att du kan se som ett hushåll, men inte dela mellan flera hushåll.

Om din IP address byts kontinuerligt på grund av en dynamisk IP-lösning bör du kontakta kundservice som kanske kan hjälpa dig. Det är inte heller tillåtet att använda VPN med Viaplay.

Se på Viaplay på sommarstugan/annan plats? Byt plats på ditt Viaplay-hushåll

För att byta plats på Viaplay-hushåll, ska du logga in på din Smart TV* som vanligt, och sedan säger du ja till “Detta är mitt hushålls TV”. Följ instruktionerna på skärmen för att verifiera din e-postadress.

Tänk på att du måste ha tillgång till mailkontot som ditt Viaplay-konto är registrerad på eftersom det skickas ett verifikationsmail till den adressen när du byter plats på ditt hushåll. För att uppdatera din address, klicka här och uppdatera den innan du sätter igång bytet.

*Smart TV, Apple TV eller partnerbox

Enheter och samtidiga strömmar

Du kan använda upp till 5 enheter per 24h med ditt konto och titta på 2 strömmar samtidigt*. Notera att från och med 20e augusti kan du enbart titta på en sportsändning åt gången.

Skulle du försöka använda en 6e enheter inom ett dygn, kommer du bli hänvisad att fortsätta titta på en enhet som du redan tidigare använt under den dagen. Samma gäller för en 3e ström där du kommer bli ombedd att stänga en av de andra för att fortsätta titta.

*Abonnemang med reklam innehåller endast 1 samtidig ström – läs mer om samtidiga strömmar här!