Videokvalitet på Viaplay

Tabellen nedan visar de högsta kvalitet-alternativen på olika typer av innehåll. Notera att undantag för högsta tillgängliga kvalitet ibland kan förekomma och att din internetuppkoppling och enhet du använder alltid påverkar videokvaliteten.

HD (720p)Live-sport och en del TV-serier och filmer
Full HD (1080p)De flesta TV-serier och filmer
Ultra HD (4K)Utvalda sportevenemang
Krav för hög kvalitet

För att få den bästa möjliga kvaliteten behövs en stabil internetuppkoppling med en nedladdningshastighet på minst 10 Mbit/s.

Om du är osäker på vad ditt nätverk har för hastighet kan du hitta instruktioner för hur du testar det och våra tips för hur du förbättrar din internetuppkoppling på sidan Rekommendationer för internethastighet.

Dessutom behöver enheten du använder för att titta på Viaplay vara kompatibel med högre kvalitetsstandarder.

Till exempel, om du använder en TV som inte kan visa innehåll i Full HD-kvalitet kommer den högsta möjliga kvaliteten på Viaplay vara HD, även fast innehållet skulle vara tillgängligt i Full HD. På många enheter kan kvaliteten även vara begränsad manuellt i enhetens videoinställningar. Om du är osäker på din enhets kvalitetsspecifikationer kan vi rekommendera att du vänder dig till enhetstillverkaren för mer information.

Ultra HD-strömmar som är tillgängliga på utvalda live-evenemang behöver en snabbare internetuppkoppling, en TV med stöd för UHD/4K-kvalitet och t.ex. en Chromecast Ultra-enhet. Du kan läsa mer om vilka evenemang som har UHD-strömmar tillgängligt och vad som behövs för att titta på dem här: UHD-sändningar på Viaplay.

Varför är kvaliteten låg eller varierar?

Kvaliteten anpassas automatiskt till din internethastighet för att undvika buffringar och långa laddningstider. Det innebär att om din internetuppkoppling inte är snabb nog för ett av de högre kvalitetsalternativen kommer innehållet visas i lägre kvalite.

Om din internethastighet varierar mycket medan du tittar kommer kvaliteten också variera mellan lägre och högre kvalitet.

Detta händer för att vi använder en teknologi som kallas för Adaptive streaming. Om du är intresserad av att veta mer kan du läsa mer om det här: Så här fungerar Viaplays sändningar

Justera videokvaliteten

På de flesta enheter är videokvaliteten alltid automatiskt baserad på din internetuppkoppling, enhet du använder och vilka kvalitetsalternativ vi erbjuder för innehållet.

På mobiler, surfplattor och datorer har du möjligheten att manuellt välja vilken kvalitet du vill ha istället för att den ska ställas in automatiskt. Du hittar instruktionerna till det på Ställ in kvalitet på mobila enheter och datorer.