Privacyverklaring Viascore

Ingangsdatum: 16 augustus 2024

Laten we het over privacy hebben voordat je op ‘play’ drukt.

Jouw privacy, jouw beslissing. Onthoud dat we je vertrouwen waarderen. Jouw privacy staat voorop bij alles wat we doen.

1. Over ons

Deze Applicatie (hierna: ‘App’) is een Sport Clip app met gepersonaliseerde bijna-instant videohoogtepunten, geleverd door Viaplay Group Denmark A/S, bedrijfsidentificatienummer 13398275 met adres Strandlodsvej 30, 2300 Copenhagen S (hierna: ‘Viaplay Group’). Viaplay Group is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw gegevens volgens deze Privacyverklaring.

Deze Privacykennisgeving is op u van toepassing wanneer u onze App gebruikt of met ons chat via onze communicatiekanalen.

1. Welke persoonsgegevens we verzamelen

We verzamelen verschillende soorten gegevens over jou. Hieronder volgen voorbeelden van de categorieën gegevens die we kunnen verzamelen.

Contact en identificatie: naam, e-mailadres.

Apparaat- en netwerkgegevens: cookievoorkeuren, apparaatnummer en andere unieke identificatoren, netwerkapparaten, IP-adres, apparaattype en -configuratie, schermresolutie, crashloggegevens.

We vragen of verwerken geen speciale categorieën van persoonsgegevens.

1. Hoe we uw persoonlijke gegevens verzamelen

We verzamelen uw persoonlijke gegevens op twee manieren.

Gegevens die u ons verstrekt. Wij verzamelen gegevens rechtstreeks van u wanneer u uw account aanmaakt en onderhoudt, of wanneer u contact met ons opneemt.

Gegevens die we verzamelen wanneer u onze App gebruikt. Wij verzamelen informatie over hoe u de App gebruikt. Wij gebruiken deze gegevens om u een betere ervaring te geven. We kijken naar dingen zoals wat je bekijkt en hoe je de App gebruikt.

1. Waarom we uw persoonlijke gegevens gebruiken

Wij gebruiken uw gegevens voor verschillende doeleinden, allemaal gericht op het verbeteren van uw ervaring met onze App. Elk doel wordt ondersteund door een wettelijke basis, zodat we er zeker van zijn dat we rechtmatig met uw gegevens omgaan. Soms kan dezelfde informatie op verschillende manieren worden gebruikt om u van onze service te voorzien.

4.1.     Uw toegang tot de App verlenen en beheren

Wij gebruiken uw gegevens om u toegang te verlenen tot de App en om de service te beheren. Dit houdt in dat we ervoor zorgen dat de App technisch goed werkt, problemen oplossen en ondersteunende diensten bieden.

Wettelijke basis: Art.6(1)(b) GDPR – Uitvoering van het contract.

Categorieën van gegevens: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie

Bron: Gegevens die u ons verstrekt; Gegevens die wij verzamelen wanneer u onze App gebruikt

4.2.     Uw ervaring personaliseren en inhoud leveren die relevant is voor uw interesses

Wij gebruiken uw gegevens om u toegang te geven tot de App en om de service te beheren. Dit houdt in dat we ervoor zorgen dat de App technisch goed werkt, problemen oplossen en ondersteunende diensten bieden.

Wettelijke basis: Art.6(1)(b) GDPR – Uitvoering van het contract.

Categorieën van gegevens: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie

Bron: Gegevens die u ons verstrekt; Gegevens die wij verzamelen wanneer u onze App gebruikt

4.3.     Met u communiceren

We gebruiken uw persoonlijke gegevens wanneer we met u communiceren via pushmeldingen. Als je contact opneemt met onze Klantenservice, gebruiken we je persoonsgegevens om te reageren op je verzoeken via onze communicatiekanalen.

Rechtsgrondslag: Art.6(1)(f) GDPR – Legitiem belang.

Gegevenscategorieën: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie.

Bron: Gegevens die u ons verstrekt; Gegevens die wij verzamelen wanneer u onze App gebruikt

4.4.     Kosten voor abonnement

Uw betalingsgegevens worden rechtstreeks verwerkt door de serviceproviders van digitale app distributie. Zij zijn onafhankelijk verantwoordelijk voor uw gegevens en verwerken deze volgens hun eigen privacyregels, uitsluitend om u te laten betalen voor onze App en content. Wij ontvangen alleen informatie dat u een actief abonnement op onze App heeft.

Wettelijke basis: Art.6(1)(f) GDPR – Legitiem belang.

Categorieën van gegevens: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie.

Bron: Gegevens die u ons verstrekt

4.5.     Advertenties leveren en onze diensten op de markt brengen

Als uitgever werkt de Viaplay Group samen met advertentiebedrijven om advertenties aan te bieden op basis van uw voorkeuren en interesses. Daarnaast kunnen we uw persoonsgegevens gebruiken voor digitale marketingdoeleinden, zoals het creëren van doelgroepen, segmenten, het verzenden van (gepersonaliseerde) advertenties op sociale media en digitale advertentieruimten, evenals het meten en bewaken van de prestaties van onze advertentiecampagnes.

Rechtsgrondslag: Art.6(1)(a) – Toestemming; Art.6(1)(f) GDPR – Gerechtvaardigd belang.

Gegevenscategorieën: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie.

Bron: Gegevens die u ons verstrekt; Gegevens die wij verzamelen wanneer u onze App gebruikt

4.6.     Bevorderen van veilig, beveiligd en conform gebruik van onze App

We gebruiken uw persoonlijke gegevens om al onze diensten veilig te houden. Dit omvat het opsporen en voorkomen van onwettig of ongeautoriseerd gebruik van onze App, evenals schendingen van onze voorwaarden. We gebruiken gegevens ook om misbruik, fraude, malware-aanvallen, schendingen van auteursrechten of andere illegale activiteiten te voorkomen.

Wettelijke basis: Art.6(1)(f) GDPR – Legitiem belang; Art.6(1)(b) GDPR – Uitvoering van het contract.

Categorieën gegevens: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie.

Bron: Gegevens die u ons verstrekt; Gegevens die wij verzamelen wanneer u onze App gebruikt

4.7.     Voldoen aan wettelijke verplichtingen en oplossen van geschillen

Wij kunnen uw gegevens gebruiken om onze wettelijke rechten uit te oefenen of ons te verdedigen in juridische procedures, wat het opvragen en beoordelen van officiële documenten kan inhouden. We kunnen uw persoonlijke gegevens ook verwerken om te reageren op verzoeken om toegang tot gegevens door overheidsinstanties of andere officiële instellingen of organen wanneer we hiertoe verplicht worden door de wet, regelgeving, officiële beslissing of overheidsverzoek.

Rechtsgrondslag: Art.6(1)(c) GDPR – Wettelijke verplichting.

Categorieën van gegevens: Contact en identificatie; Apparaat- en netwerkinformatie.

Bron: Gegevens die u ons verstrekt; Gegevens die wij verzamelen wanneer u onze App gebruikt

1. Met wie wij uw gegevens delen

Soms moeten we uw persoonlijke gegevens delen om de doelen te bereiken waarvoor we ze hebben verzameld. Om u te helpen begrijpen hoe we uw gegevens delen en om welke redenen, nemen we met u door met welke partijen we uw gegevens kunnen delen.

Bedrijven binnen de Viaplay Group. We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met bedrijven die we bezitten om onze producten of diensten te leveren, onze producten of diensten op de markt te brengen of om nieuwe of bestaande producten of diensten te ontwikkelen en te verbeteren.

Dienstverleners. We kunnen uw gegevens delen met onze serviceproviders die we hebben gecontracteerd om namens ons diensten te verlenen, zoals assistentie bij klantenservice, marketing, analyse en statistieken, IT en andere infrastructuur, bescherming van onze eigendommen en rechten, fraudedetectie en beveiliging van onze klanten.

Zakelijke partners en adverteerders. Wij kunnen uw gegevens delen met onze zakelijke partners om ons te helpen met diensten die verbonden zijn aan onze App. Wij werken ook samen met adverteerders om advertenties te leveren en wij maken uw voorkeuren bekend over hoe zij uw gegevens kunnen gebruiken.

Autoriteiten. Wij kunnen uw gegevens delen met overheidsinstanties of andere officiële instellingen of organen wanneer wij daartoe verplicht zijn op grond van de wet, regelgeving, een officieel besluit of een verzoek van de overheid.

1. Hoe lang we uw gegevens bewaren

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan redelijkerwijs nodig is om de doeleinden waarvoor we ze hebben verzameld te vervullen, inclusief het voldoen aan wettelijke, regelgevende, fiscale, boekhoudkundige of rapportageverplichtingen. We kunnen uw persoonsgegevens langer bewaren in het geval van een klacht of als we redelijkerwijs van mening zijn dat er een rechtszaak over onze relatie met u in het verschiet ligt.

Alle persoonlijke gegevens na die periode worden verwijderd of geanonimiseerd.

1. Uw rechten

U hebt het recht om uw gegevens te controleren en informatie van ons te ontvangen over hoe wij deze gegevens gebruiken. U kunt hieronder lezen wat uw rechten zijn. Om ze uit te oefenen, is de eenvoudigste manier om ons een e-mail te sturen naar highlights@viaplay.com.

U hebt de volgende rechten inzake gegevensbescherming:

– toegang tot en het verkrijgen van een kopie van uw persoonsgegevens,

– rectificeren/wijzigen van onjuiste of onvolledige persoonlijke gegevens,

– wissen/verwijderen van uw persoonlijke gegevens,

– de verwerking van uw persoonlijke gegevens beperken,

– uw persoonlijke gegevens in een draagbaar formaat opvragen

– bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Als u van mening bent dat de Viaplay Groep niet heeft voldaan aan uw rechten op het gebied van gegevensbescherming, kunt u contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit in het land waar u zich het veiligst voelt, of u kunt contact opnemen met de Zweedse autoriteit voor gegevensbescherming (Integritetsskyddsmyndigheten) via imy@imy.se of bellen naar +46 (0)8-657 61 00.

1. Updates van deze Privacykennisgeving

We werken deze Privacykennisgeving regelmatig bij. Ons gebruik van persoonsgegevens kan veranderen, we kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens verzamelen voor nieuwe doeleinden, aanvullende categorieën persoonsgegevens verzamelen of uw gegevens delen met andere ontvangers dan beschreven in deze Privacykennisgeving.

We behouden ons het recht voor om deze Privacykennisgeving te allen tijde te wijzigen. U kunt hier meer lezen over het privacybeleid van de Viaplay Groep. Voor vragen over deze Privacykennisgeving kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via dpo@viaplaygroup.com.

Deze Privacykennisgeving is voor het laatst bijgewerkt op 16 augustus 2024.