Ten adres e-mail wykorzystano już wcześniej do rejestracji

Jeśli otrzymasz wiadomość, że Twój adres e-mail został wcześniej użyty, oznacza to, że jest on już przypisany do istniejącego konta Viaplay. Zamiast rejestrować się ponownie, zaloguj się na Viaplay.pl, używając swojego adresu e-mail i hasła, które wybrałeś podczas tworzenia konta Viaplay. Poniżej możesz przeczytać więcej na temat tego, co powinieneś zrobić jako bezpośredni klient Viaplay lub jako klient korzystający z oferty operatorów telewizyjnych.

Jeśli jesteś bezpośrednim klientem Viaplay, wejdź na stronę Viaplay.pl i zaloguj się. Zalecamy używanie wcześniej zarejestrowanego konta zamiast tworzenia nowego, aby uniknąć posiadania subskrypcji na dwóch kontach jednocześnie.  

Jeśli próbujesz aktywować swoją subskrypcję lub zalogować się na signup.viaplay.pl, lecz otrzymujesz komunikat o tym, że Twoje dane są już w użyciu, oznacza to, że już aktywowałeś swoją subskrypcję konta Viaplay. W tym przypadku musisz zalogować się na swoje konto na Viaplay.pl. Kliknij na ikonę swojego profilu w prawym górym rogu i skorzystaj z zakładki „Moje konto”, aby sprawdzić, co wchodzi w skład Twojej subskrypcji.

 

Jeśli zmieniłeś operatora telewizyjnego na innego, który również zapewnia Ci dostęp do Viaplay, i chcesz używać tego samego adresu e-mail, w pierwszej kolejności skontaktuj się ze swoim wcześniejszym dostawcą. Sprawdź, czy Twoja poprzednia subskrypcja została anulowana za jego pośrednictwem. Po wykonaniu tej czynności spróbuj aktywować swoja subskrypcję ponownie na signup.viaplay.pl. Upewnij się, że korzystasz z danych otrzymanych od nowego dostawcy usług. Jeśli nie otrzymałeś wszystkich potrzebnych informacji potrzebnych do aktywowania subskrypcji, skontaktuj się ze swoim operatorem telewizyjnym.

 

 

Skontaktuj się z nami