Okänd debitering från Viaplay

Jag har blivit debiterad av Viaplay även fast jag har tillgång till Viaplay genom min TV-leverantör.

När du har tillgång till Viaplay genom en TV-leverantör kan du aktivera ditt utbud på ett befintligt Viaplay-konto. Om kontot redan har en prenumeration direkt genom oss på Viaplay blir prenumerationen inte avslutad per automatik när du aktiverar ditt nya utbud genom din TV-leverantör. Du avslutar paketet som du har direkt genom oss inne på Mitt konto, se instruktioner här.

Om du inte kan finna prenumerationen på ditt konto, se Viaplay har debiterad mig men jag kan inte se någon prenumeration på mitt konto.

Viaplay har debiterad mig men jag kan inte se någon prenumeration på mitt konto

Om du har blivit debiterad av Viaplay AB, men inte kan se något köp på ditt konto som matchar det debiterade beloppet innebär det att ditt betalkort är kopplat till ett annat Viaplay-konto. Du kan se vilka dragningar som debiterats på ditt Viaplay-konto genom att gå in på köphistoriken, som du finner inne på Mitt konto.

Om dragningen debiterats från ett annat konto rekommenderar vi att du loggar in med samtliga e-postadresser som du har använt hos Viaplay för att se om köpet gjorts där. Om du är osäker kring vilken e-post som du använt kan du söka efter kontot med instruktionerna här.

Om du inte kan finna anledningen till debiteringen kan du kontakta vår kundservice så hjälper vi dig. När du kontaktar oss, ha med följande informationen:

• De 4 sista siffrorna och utgångsdatumet på kortet som blivit debiterat.
  • Beloppet som debiterats
  • Datumet som debiteringen skett

Vår kundservice kan använda denna informationen för att spåra betalningen.

Viktigt! Att skydda din personliga information är otroligt viktigt för oss. Skicka endast följande information till vår kundservice. Vi kommer aldrig att fråga dig om dina fullständiga kortuppgifter eller ditt personnummer.

Jag har blivit debiterad dubbelt

Din prenumeration debiteras månadsvis var 30:e dag från den registrerade betalningsmetoden. Om du har blivit debiterad för en prenumeration två gånger inom 30 dagar kan det bero på att vi inte lyckades debitera dig den tidigare månaden vid ordinarie datum. I det fallet kan beloppet ha dragits ett par dagar senare än vanligt. Om din månadsdragning inte gått igenom får du ett email från oss med information om detta.

Du kan också se fler än en debitering från oss om du har bytt betaldag på din prenumeration, bytt till ett större paket, eller hyrt/köpt en film på ditt konto. Om några nya köp har gjorts får du ett kvitto till den e-post som kontot är registrerat på. Du kan också se alla transaktioner på sidan för Köphistorik, som du finner inne på Mitt konto.

Om du inte kan finna någon förklaring för debiteringarna inne på Köphistoriken så är ditt kort kopplat till ett annat Viaplay-konto. Se Viaplay har debiterat mig men jag kan inte se någon prenumeration på mitt konto nedan för mer instruktioner.

Jag har blivit debiterad men jag har inte tecknat något Viaplay-paket

Om du har märkt en dragning på ditt bankkonto till Viaplay AB men inte minns att du tecknat ett paket, kontakta vår kundservice.

När du kontaktar oss, ha med följande informationen:

• De 4 sista siffrorna och utgångsdatumet på kortet som blivit debiterat.
  • Beloppet som debiterats
  • Datumet som debiteringen skett

Vår kundservice kan använda denna informationen för att spåra betalningen.

Viktigt! Att skydda din personliga information är otroligt viktigt för oss. Skicka endast följande information till vår kundservice. Vi kommer aldrig att fråga dig om dina fullständiga kortuppgifter eller ditt personnummer.

Jag blir fortfarande debiterad för en prenumeration även fast mitt betalkort har gått ut

När betalkortet som du har registrerat på ditt konto går ut och du får ett nytt kort är det möjligt att debiteringarna för prenumerationen kan fortsätta. Detta är möjligt då vissa banker har ett samarbete med vår leverantör som hanterar våra betallösningar, vilket alltså innebär att debiteringarna för prenumerationen kommer fortsätta att gå igenom som vanligt.