Chromecast på Viaplay

Med Chromecast kan du enkelt nyde din favoritunderholdning på Viaplay. Med den kan du streame programmer til dit TV, og styre hvad du ser igennem en smartphone, tablet eller computer. Du kan bruge Chromecast igennem mobile Android/Apple-enheder og computer.

I og med at teknikken i Chromecast bygges på internetopkobling, skal både din anden enhed og Chromecast være koblet til samme trådløse netværk. Læs mere om hvordan du bruger Viaplay på Chromecast sammen med andre enheder.

Smartphone og tablet

For at komme igang skal du starte med at downloade Google Home- og Viaplayappen fra App Store eller Google Play Store. Log ind på Google Home-appen og tilknyt din Chromecast til dit trådløse netværk.

Vær sikker på at din smartphone/tablet er koblet på samme netværk som din Chromecast, da Chromecast-ikonet ellers ikke vil være synligt  i Viaplay-appen. Log ind på Viaplay og vælg hvad du vil se.

Når du er logget ind på Viaplay ser du et Chrome-cast-ikon i højre hjørne, hvor du kan koble din enhed til din Chromecast. Hvis du skal se et program med undertekster eller andet sprog end standardvalget, skal du vælge undertekster/sprog før du kobler dig til din Chromecast.

Computer

Pr. dags dato kan du bruge Viaplay på Mac- og Windows-computere. For at se på Viaplay med din Chromecast anbefaler vi at du bruger Chrome som internetbrowser. Den kan du downloade fra internettet hvis du ikke allerede har den installeret på computeren.

Sørg også for at din Chromecast er koblet  til samme netværk som computeren, dette gør du i Google Home-appen. Derefter kan du koble browseren til Chromecast og vælge om du vil dele hele skærmen, eller bare caste videoen du vælger.

Hele skærmen deler du via de tre prikker i højre hjørne, og ved at vælge Cast. Hvis du kun vil dele streamen kan du trykke på Viaplay via Chromecast-ikonet . Husk at vælge sprog og undertekster før du kobler til Chromecast.

Skift talesprog/undertekster

Hvis du allerede er tilkoblet din Chromecast og vil skifte sprog eller undertekster, skal du først koble din enhed fra din Chromecast. Derefter begynder du at afspille det du vil se direkte gennem din enhed, vælger det ønskede sprog og kobler dig derefter tilbage til din Chromecast. Dette gør du direkte i sendingen via Chromecast-ikonet .

Ser du ikke et Chromecast-ikon, læs mere nedenfor.

Chromecast-ikonet dukker ikke op

Hvis Chromecast-ikonet ikke dukker opp i applikationen eller browseren, tjek først at dine enheder er koblet til samme netværk. I visse tilfælde kan man have to forskellige versioner af WiFi, hvor den ene hedder “5G” til sidst. Hvis du bruger denne version, dobbelttjek at begge enheder er koblet til dette netværk.

Hvis alt ser fint ud med opkoblingen, anbefaler vi at du afslutter Viaplay-appen og åbner den på ny. Hvis dette ikke fungerer er næste trin at nulstille Chromecast ved at holde knappen på selve Chromecast-enheden inde i ca 25 sekunder, til du ser et opdateringsvindue på dit TV.

På denne måde nulstilles alle internetindstillinger, og softwaren til Chromecast opdateres. Forbind til WiFi på ny igennem Google Home-appen og test igen.

Kontakt os

Recommended for you

Dansk