Kuvanlaatu Viaplayssa

Taulukko kertoo korkeimman saatavilla olevan kuvanlaadun tarjoamassamme sisällössä. Huomaathan että poikkeuksia saatavilla olevaan kuvanlaatuun voi ilmetä yksittäisissä tapauksissa, ja että kuvanlaatuun vaikuttavat aina oma internetyhteytesi ja katseluun käyttämäsi laite.

Vaatimukset korkeimmalle laadulle

Paras mahdollinen kuvanlaatu vaatii vakaan internetyhteyden, jonka latausnopeus on vähintään 10Mbit/s.

Jos et ole varma oman internetyhteytesi nopeudesta, löydät ohjeet yhteyden testaamiseen ja vinkkimme yhteyden parantamiseen tältä sivulta: Internetyhteyden nopeussuositukset.

Tämän lisäksi myös käyttämäsi laitteen tulee tukea korkeampaa kuvanlaatua.

Esimerkiksi televisiolla jossa ei ole Full HD-ominaisuutta näkyy sisältö Viaplaysta korkeintaan HD-laatuisena.

Valituissa urheilutapahtumissa tarjolla olevat Ultra HD-lähetykset vaativat mm. nopeamman internetyhteyden, Ultra HD-television sekä esimerkiksi Chromecast Ultra-laitteen. Löydät tarkempaa tietoa näistä lähetyksistä täältä: Näin näet lähetyksiä Ultra HD:na.

Miksi kuvanlaatu on matala tai vaihteleva?

Laatu mukautetaan automaattisesti internetyhteytesi nopeuteen jotta vältyt bufferoinnilta ja pitkiltä latausajoilta. Jos internetyhteytesi ei ole tarpeeksi nopea korkealaatuisen kuvan näyttämiseen, näytetään sisältö matalammalla kuvanlaadulla.

Mikäli internetyhteytesi on epävakaa, eli yhteysnopeus vaihtelee paljon, tulee myös kuvanlaatu vaihtelemaan korkean ja matalan välillä. Näin tapahtuu koska käytämme niin kutsuttua Adaptive streaming-tekniikka josta voit halutessasi lukea lisää sivulta Näin lähetykset toimivat

Kuvanlaadun säätäminen

Useimmilla laitteilla kuvanlaatu määräytyy aina automaattisesti interneyhteytesi, käyttämäsi laitteen ja saatavilla olevan laadun perusteella.

Puhelimilla, tableteilla ja tietokoneella sinulla on myös mahdollisuus itse valita haluamasi kuvanlaatu automaattisen valinnan sijaan. Löydät ohjeet tähän seuraavalta sivulta: Valitse kuvanlaatu mobiililaitteilla ja tietokoneella