Mobiilidatan kulutus

On hankalaa sanoa yleisesti kuinka paljon verkkokaistaa kuluu, kun ohjelmaa siirretään verkossa. Monet tekijät vaikuttavat asiaan, kuten kuvanlaatu, onko lähetys suora vaiko ei sekä käytössä olevien laitteiden vastaanotto-ominaisuudet verkkosignaalin suhteen.

Kokemuksemme mukaan asiakkaamme käyttävät noin 2.0 GB/h ja tarvitsevat vakaan yhteyden, jonka nopeus on vähintään 10 Mbit/s.

Testataksesi verkkoyhteyttäsi voit käydä tällä sivustolla:  speedtest.net ja tarkistaa, millaiset lukemat saat. Suosittelemme aina käyttämään kiinteää verkkoyhteyttä, kun se vain on mahdollista.

Internetyhteytesi nopeus määrittää käytettävän kuvanlaadun. Tämä tarkoittaa, että nopea ja vakaa yhteys käyttää automaattisesti korkeinta mahdollista kuvanlaatua, kun taas hitaampi yhteys käyttää matalampaa laatua. Voit lukea lisää laadusta sivulla Kuvanlaatu Viaplayssa.

Tietokoneella, sekä Android ja iOs-laitteilla voit myös itse valita käytettävän kuvanlaadun automaattisen valinnan sijasta. Voit katsoa miten tämä tapahtuu täällä: Valitse kuvanlaatu puhelimella, tabletilla ja tietokoneella.