Feilkoder – hva betyr de?

I denne artikkelen har vi samlet informasjon om våre vanlige feilkoder som du kan støte på når du bruker tjenesten. Under finner du informasjon om hva feilkodene betyr og hva du kan gjøre.
To strømmer vises allerede på Viaplay

Din konto hos Viaplay er personlig og per dags dato har du mulighet til å spille av to forskjellige strømmer samtidig, uansett om du ser på serier, filmer eller sportssendinger*. Det betyr at om du har to strømmer i gang og forsøker å starte en tredje, kommer du til å få frem en melding som ber deg avslutte en av dem. Les mer her.

Om meldingen fortsatt dukker opp etter at du har avsluttet en av strømmene samt prøvd å starte den igjen anbefaler vi at du logger ut og logger inn igjen på din Viaplay-konto – prøv så på nytt å starte den sendingen du vil se.

Om du har sett på Viaplay hos en kompis og glemt å logge ut kan du bytte passordet ditt via nettsiden vår. Når du har gjort dette vil kontoen logges ut av samtlige enheter innen 24 timer. Endre passordet ditt her.

*Legg merke til at du, lignende til tidligere sesonger, kan se Premier League på en enhet om gangen.

Feilkode 1001 på Samsung Smart TV

Om du får feilkode 1001 på din Samsung TV når du bruker Viaplay-appen så anbefaler vi at du tester følgende steg:

• Sjekk status på din Internett-kobling via innstillinger på din TV. Om oppkoblingen ikke finnes, koble din WiFi til TV-en på nytt igjen.
  • Tving avslutning av Viaplay-appen. Vanligvis kan du trykke på returknappen (pilen) til appen slås av og du kommer tilbake til app-menyen.
  • Skulle ingen av de ovenstående stegene fungere, gjør en omstart av TV-en ved å trykke på Start-knappen til du ser Samsung-logoen på skjermen. Om det ikke hjelper med knappen, dra kabelen ut av stikkontakten i et par minutter og start TV-en igjen.

Skulle problemet forsette etter disse stegene, ta gjerne kontakt med kundeservice

Feilkode 2001/4001

Buffring kan skyldes flere forskjellige ting, selv om man har 100mbit, noen av de tingene man kan sørge for selv for å minimere risikoen for buffringsrelaterte problemer er følgende:

Kontroller at du ikke bruker Googles eller OpenDNS, men at du bruker din operatørs DNS instillinger. Kontroller dette på din operatørs hjemmeside.

Sørg for at:

• Ditt operativsystem, din nettleser og Silverlightspiller er oppdaterte til de seneste versjonene
  • Lukk alle øvrige programmer som bruker internett
  • Prøv å restarte modem og rutere
  • Prøv å bruke kabel i stedet for trådløst internett

Om du fortsatt opplever problemer kontakt gjerne vår kundetjeneste for dypere feilsøking.

Feilkode 5001

Feilkode 5001 betyr oftest at innholdet ikke inngår i din pakke.

• Har du for eksempel pakken Viaplay som inneholder serier og film så kan du ikke spille av våre sportsendinger.
  • Har du riktig pakke så dobbeltsjekk at det fortsatt er aktivt. Gå til Kontooversikt – Håndtere pakken – på vår hjemmeside.
  • Om du har eller har hatt flere kontoer hos oss så sjekk at du er innlogget med den kontoen som du har den aktive pakken på.
  • Har du tilgang til Viaplay gjennom din TV-leverandør og har nylig oppgradert ditt abonnement med nye kanaler? Da kan det ta ei stund før disse opplysningene kommer til oss (dog ikke lenger enn 2 uker). Prøv gjerne på nytt om noen dager.

Om du har sjekket de ovenstående punktene og fortsatt får opp denne feilmeldingen, vær vennlig å kontakt vår support. Klikk på den røde knappen “Kontakt oss” til høyre på siden.

Feilkode 6001

Feikode 6001 kan oppstå i noen ulike situasjoner og ut ifra hvordan det er for deg – så går du videre på ulike vis.

• Ved kjøp av leiefilm:
    – Om du forsøker å legge inn bestillingen fra en mobil plattform anbefaler vi at du heller bruker en PC eller Mac for å gjøre dette. Om du allerede er på en av disse enhetene kan du prøve å bytte til en annen nettleser.
    – Kontroller at det finnes penger på din tilkoblede bank- eller kredittkort.
    – Kontroller at kortet ikke er sperret for internettkjøp.
    – Kontroller kortets gyldighet. Behøver kortopplysninger oppdateres kandet gjennomføres raskt og enkelt gjennom følgende instruksjoner.
  • Ved avspilling av øvrig materiale (serier & film):
    Skulle feilmeldingen dukke opp ved avspilling av annet material (ikke leiebutikken) så avhenger det som oftest av at vi holder på å laste opp det spesifikke materiale til siden; eksempelvis forhåndsvisninger. I slike tilfeller anbefaler vi å avventer en stund og test igjen litt senere – da bør det fungere bedre.
  • Feilkoden dukker opp på alt materiale:
    Hvis du bruker en datamaskin, vennligst prøve å endre nettleser. Les om hvilke nettlesere vi anbefaler her.