Aanbevelingen voor internetsnelheid

Onze vereisten voor je internetsnelheid voor verschillende videokwaliteiten zijn als volgt:

• 3,0 Mbit/s – SD-kwaliteit
  • 10,0 Mbit/s – HD-kwaliteit en livesportevenementen

Hier vind je meer informatie over de videokwaliteit.

Je internetsnelheid testen

Je kunt je internetsnelheid bijvoorbeeld testen op deze website: speedtest.net

Ga naar de site en start de test. We raden je aan je internetsnelheid te testen op het apparaat dat je gebruikt voor Viaplay. Als je bijvoorbeeld op een smart-tv kijkt, kun je de test in de webbrowser op de smart-tv doen. Als dit niet mogelijk is, moet je ervoor zorgen dat zowel het apparaat dat je gebruikt voor Viaplay als het apparaat waarop je de internetsnelheid test met hetzelfde netwerk is verbonden.

Als de downloadsnelheid lager is dan 10 Mbit per seconde, kun je de tips uitproberen in het gedeelte Je internetverbinding verbeteren.

Je internetverbinding verbeteren
  1. Start de router opnieuw op. Schakel de router uit en wacht 30 seconden voordat je hem weer inschakelt.
  2. Voor andere apparaten dan mobiele telefoons en tablets: maak verbinding met het internet via een LAN-kabel, niet via een draadloze verbinding (wifi).
  3. Neem contact op met je internetprovider als de bovenstaande stappen niet helpen.