Het beeld blijft hangen/buffert

Bufferproblemen hebben meestal te maken met het netwerk. Het is daarom verstandig te controleren of het netwerk naar behoren werkt. Viaplay maakt gebruik van adaptief streamen. Dat wil zeggen dat als de internetverbinding of -snelheid onstabiel is, de kwaliteit van de stream automatisch wordt aangepast. In het ergste geval buffert de stream als de verbinding tijdelijk is verbroken. Test eerst je huidige snelheid op www.speedtest.net. Hieronder zie je de aanbevolen downloadsnelheid.

• 3,0 megabit per seconde – aanbevolen voor SD-kwaliteit
  • 10,0 megabit per seconde – aanbevolen voor HD-kwaliteit en sport

Voor de responstijd is lager dan 20 ms uitstekend; 100 ms of lager is ook nog goed. Is de responstijd hoger dan 100 ms, verklein dan de afstand naar de router en koppel alle apparaten die niet in gebruik zijn los. Je kunt je apparaat ook met wifi verbinden en de router opnieuw opstarten als het bovenstaande niet helpt. Een hogere responstijd kan betekenen dat het langer duurt voordat internetvoorzieningen worden geladen en dat het materiaal dat je wilt bekijken wordt gebufferd.