Offline content downloaden

Als je tv-programma’s en films zonder internetverbinding wilt bekijken, kun je bepaalde titels* offline downloaden op je mobiele apparaten (telefoon/tablet). Je kunt momenteel geen materiaal downloaden op andere apparaten, zoals een pc of Mac, Apple TV of smart-tv. Content die je hebt gedownload, wordt opgeslagen op het interne geheugen van je apparaat. Sportevenementen kun je niet offline bekijken.

Hoe download ik content op mijn apparaat?
  • Selecteer een film of aflevering die je wilt downloaden. Tik op Offline bewaren.
  • Heb je geen toegang tot wifi, dan kun je in je accountinstellingen opgeven dat je wilt downloaden met mobiele data.
  • De content die je hebt gedownload, wordt weergegeven op de tab Offline van de Viaplay-app.
  • Je hebt 30 dagen toegang tot de gedownloade content. Daarna moet je de downloadlicenties vernieuwen. Dit kun je doen op de contentpagina of op de tab Offline.
Offlinefilter

Je kunt ook een functie inschakelen waarmee je in de Viaplay-app alleen tv-programma’s en films ziet die je kunt downloaden.
iOS: Ga naar Profiel > App-instellingen > Offline filter
Android: Open het menu aan de linkerkant > Instellingen > Offline filter

Gedownloade content in het buitenland bekijken

Je kunt de content die je hebt gedownload overal bekijken. Reis je buiten de EU en je gebruikt Viaplay, dan kun je beter geen verbinding maken met een lokaal netwerk. De reden hiervoor is dat we geen rechten hebben buiten de EU, waardoor je de kans loopt dat je wordt geblokkeerd van de service of dat de Viaplay-app automatisch wordt bijgewerkt en je de licentie voor het gedownloade materiaal kwijtraakt.

Een film neemt tussen de 2-3 GB aan opslagruimte in, een aflevering kan variƫren tussen 700 Mbit en 2 GB, afhankelijk van lengte en grootte.

* Opmerking: We hebben geen offlinerechten voor alle series en films in de service.

Wil je Viaplay in het buitenland gebruiken? Meer informatie vind je hier.