Viaplay in het buitenland

Je kunt je lokale Viaplay meenemen naar alle bestemmingen in de EU. Dit geldt ook voor Noorwegen. Het Verenigd Koninkrijk maakt geen deel meer uit van de EU. Daarom is Viaplay daar niet beschikbaar. De service werkt hetzelfde als in Nederland met betrekking tot content, technologie en functies. De kwaliteit van het materiaal kan variëren door de eigenschappen en snelheid van het netwerk. Je vindt hier meer informatie over de algemene regels voor het meenemen van Viaplay.

Als je buiten de EU reist, kun je de content het best downloaden voordat je op reis gaat. Je kunt content offline opslaan op je mobiele apparaten, zoals je telefoon of tablet.

Als je buiten de EU reist, kun je bovendien het best geen verbinding maken met een lokaal netwerk tijdens het gebruik van Viaplay. De reden hiervoor is dat we geen rechten hebben buiten de EU, waardoor je de kans loopt dat je wordt geblokkeerd van de service of dat de Viaplay-app automatisch wordt bijgewerkt en je de licentie voor de vooraf gedownloade content kwijtraakt.

Als de service in het buitenland wordt geblokkeerd, kun je het volgende testen:

1. Sluit de app helemaal, zodat deze niet actief is in de achtergrond.

2. Schakel de vliegtuigmodus in.

3. Open de Viaplay-app opnieuw.

Als je nog steeds geen toegang hebt tot de service, kun je 4G even inschakelen om je aan te melden bij de app en vervolgens de vliegtuigmodus opnieuw inschakelen. Je provider kan extra kosten in rekening brengen voor roaming of mobiele data in het buitenland.

Het is niet de bedoeling dat je Viaplay gebruikt met VPN-diensten. Als je problemen hebt met het gebruik van Viaplay, schakel dan VPN’s en add-ons uit. Lees hier meer over VPN’s.