Aseta kuvataajuus tietyillä laittella

Hertziä käytetään mm. elektroonisten laitteiden nopeuden selvittämiseen. Eri osissa maailmaa on käytössä eri hertzit standardeina, Euroopassa on käytössä esim. 50 Hz ja Pohjois-Amerikan sähköverkossa on käytössä 60 Hz. Sen seurauksena käytetään elokuva- ja TV-teollisuudessa vastaavasti 50 ja 60 kuvaa sekunnissa (englanniksi käytetään termiä frames per second, lyh. fps). Se tarkoittaa, että kaikki Elisa Viihde Viaplayn lähetykset ovat 50 Hz -standardin mukaisia – eli ts. 25 tai 50 fps.
Parhaan mahdollisen elämyksen saamiseksi suosittelemme, että myös kotona kaikki laitteet ovat asennettuina 50 Hz (huomaathan, ettei kaikilla laitteilla ole mahdollista vaihtaa taajuutta manuaalisesti). Jos käytössäsi on laite, jonka käytössä on muu standardi, niin kuvassa ilmenee nykimistä videokuvan skaalatessa kuvaa standardien välillä.
Näiden ohjeiden avulla voit vaihtaa sen laitteille Apple TV ja Chromecast:
  • Apple TV: Asetukset > Ääni ja kuva > TV-resoluutio > Valitse ”1080p-50 Hz tai 720p-50 Hz” (tärkeintä on, ettei se ole asetettuna vaihtoehtoon, jossa on 60 Hz)
  • Chromecast: Avaa Chromecast-sovellus mobiililaitteellasi > Laitteet > oikeasta yläkulmasta voit klikata kolmea pistettä vaihtaaksesi laitetta > Asetukset > Käytä HDMI, 50 Hz