Airplay op Apple-apparaten

Met Airplay kun je de content op je iPhone of iPad direct op een Apple TV of smart-tv met de TV-app weergeven. Om Airplay te kunnen gebruiken, moet je beide apparaten met hetzelfde lokale netwerk verbinden. Dit kan een wifi- of Bluetooth-verbinding zijn. Hieronder vind je meer informatie over hoe dit werkt op de verschillende apparaten.

iPhone & iPad

Om Viaplay op je telefoon of tablet te kunnen gebruiken, moet je vanuit de App Store de Viaplay-app downloaden op je apparaat. Meld je aan bij Viaplay en besluit wat je wilt kijken.

Zorg ervoor dat je telefoon of tablet met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als je Apple TV of maak verbinding via Bluetooth op beide apparaten. Als je wilt gaan kijken, klik je op het Airplay-pictogram  in de speler. Het beeld op je scherm wordt automatisch ook weergegeven op je tv.

Mac

Om Viaplay met Airplay te gebruiken op je computer, moet je allereerst zorgen dat de computer en de Apple TV met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Je kunt ook Bluetooth op beide apparaten inschakelen en de content op die manier via Airplay weergeven.

Je vindt het Airplay-pictogram  in het menu boven in het scherm. Klik op het pictogram en selecteer je Apple TV in de lijst. Je kunt Airplay ook via het pictogram op de videospeler inschakelen.

Apple TV-app

Met de Apple TV-app  kun je Airplay ook gebruiken zonder een fysieke Apple TV. Op sommige nieuwere tv’s is de app al geïnstalleerd of beschikbaar in de app store. Hier vind je een lijst met de modellen.

Om Airplay via de Mac, iPhone of iPad te kunnen gebruiken, moet de software Airplay 2 ondersteunen. Deze ondersteuning was voor het eerst beschikbaar in iOS 12.3. Je vindt hier meer informatie over de systeemvereisten.

Je gebruikt Airplay op de gebruikelijke manier in de Viaplay-app. Open de app en kies wat je wilt bekijken. Klik vervolgens op het Airplay-pictogram , selecteer je apparaat en start met kijken!