Kuinka varmistan että langaton yhteyteni on mahdollisimman vakaa?

Vaihteleeko kuvalaatusi jatkuvasti tai katkeaako yhteys välillä kokonaan katsellessasi materiaalia Viaplaystä? Tälloin suosittelemme tarkistamaan muutaman kohdan jolla varmistat että internetyhteytesi on mahdollisimman vakaa.

Suosittelemme aina mikäli mahdollista laitteen yhdistämistä internettiin kaapelin avulla (LAN) jotta yhteys on niin vakaa kuin mahdollista, tämä ei kuitenkaan aina ole kaikista käytännöllisin vaihtoehto.

• Aloita reitittimesi uudellen käynnistämisellä, useimmista reitittimistä löytyy pieni Reset-nappi, jota voit pitää painettuna käynnistääksesi reitittimen uudelleen.
  • Kaikista tärkein tekijä vakaan yhteyden takaamiseksi on reitittimen sijainti, mikäli reititin on esimerkiksi lattialla voit sijoittaa sen korkeammalle ylös minimoidaksesi etäisyyden. Huomioithan että signaali voi myös heikentyä huomattavasti mikäli reitittimen ja vastaanottavan laitteen välissä on esimerkiksi paksu seinä.
  • Häiriöt voivat myös vaikuttaa langattomaan yhteyteen huomattavasti. Häiriöitä ilmenee mikäli samassa verkossa on useampi lähettäjä ja vastaanottaja samanaikaisesti, kuten esimerkiksi talonyhtiöissä joissa useampi henkilö asuu lähellä toisiaan. Kiinteät puhelimet, mikroaaltouunit ja muut laitteet jotka käyttävä radioaaltoja voivat myöskin aiheuttaa häiriöitä. Ratkaisuna tähän on reitittimesi kanavan vaihto jolloin käytät toista taajuutta, voit useimmiten suorittaa tämän seuraavilla tavoilla:
    1. Suoraan reitittimestä.
    2. Tietokoneelta joka on yhdistettynä reitittimeen.
    3. Internetyhteyden tarjoajan kautta.Kurkkaa siis tarkempia ohjeita reitittimesi manuaalista tai ota yhteyttä yhteytesi tarjoajaan saadaksesi lisätietoja tästä.