Abonnementen en aankopen op Apple-apparaten

Je kunt direct op je Apple-apparaat (iPhone, iPad of Apple TV) een Viaplay-account aanmaken en een abonnement starten. De kosten worden dan via iTunes in rekening gebracht. Je kunt je abonnement annuleren via je Apple ID of iTunes in de instellingen op je Apple-apparaat.

Abonnement via iPhone/iPad

Je kunt Viaplay direct op je iPhone of iPad aanschaffen door de Viaplay-app te downloaden uit de App Store.

• Nieuwe klanten: kies Viaplay en het pakket waarop je je wilt abonneren en ga door naar registratie. Er is geen betaalwijze nodig, omdat je abonnement en facturen worden afgehandeld via je Apple ID. Als je geen betaalwijze hebt ingesteld bij je Apple ID, moet je er een toevoegen. Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je je aanmelden bij Viaplay op alle ondersteunde apparaten.
  • Als je al een bestaande account hebt, kun je je aanmelden in de Viaplay-app. Als je niet wordt doorgeleid naar de pakketpagina waar je een abonnement kunt starten, klik je rechtsonder op Profiel. Hier kun je een pakket kiezen om onze content te bekijken. Wanneer je een abonnement start via iTunes, worden de kosten ook in rekening gebracht door iTunes en kan het abonnement alleen worden beheerd via je Apple ID-instellingen. Heb je eerder een andere betaalwijze gebruikt, dan kun je doorgaan met dezelfde betaalgegevens en je account direct of via onze website beheren.

Je abonnement wordt maandelijks vernieuwd en je kunt het op elk moment annuleren. Hieronder vind je meer informatie.

Een abonnement annuleren

Als je je abonnement via iTunes op je iPhone of iPad wilt opzeggen, doe je het volgende:

• Ga naar Instellingen op je iPad of iPhone en klik op je Apple ID/naam (bovenin) > iTunes & App Store.
  • Klik op ‘Apple ID: example@mail.com’, Bekijk Apple ID en meld je aan.
  • Onder Abonnementen kun je je abonnementen beheren via iTunes en je pakket annuleren. Nadat je je Viaplay-pakket hebt geannuleerd, kun je gebruikmaken van de service totdat de factureringsperiode voorbij is.

Je vindt hier meer informatie over hoe je dat doet op andere apparaten.