Betaling op Viaplay

Geaccepteerde betaalwijzen

We accepteren Visa Cards en Mastercards als betaalwijze. De kaart moet zijn uitgegeven door een Nederlandse bank. Vanwege studiorechten accepteren we geen kaarten die door een buitenlandse bank zijn uitgegeven.

Je kunt ook betalen via iDeal. Als je je aanmeldt via een Apple-apparaat, verloopt je betaling vaak via iTunes. De prijzen via iTunes kunnen variëren.

Betaalwijze bijwerken

Je kunt de betaalwijze bijwerken op een computer of in een webbrowser op je telefoon of tablet. Ga naar Mijn account door rechtsboven in het scherm op je naam te tikken en kies Mijn account uit de vervolgkeuzelijst. Kies Betaalkaart bijwerken om de betaalwijze te wijzigen.

Factuurdatum wijzigen

Je kunt de factuurdatum wijzigen op Mijn account (Datum wijzigen).

Je kunt de factuurdatum alleen wijzigen in de datum van vandaag. Wanneer de wijziging is aangebracht, worden er kosten in rekening gebracht voor het volledige bedrag van je abonnement. Tegelijkertijd wordt het bedrag voor de resterende dagen van de vorige factuurperiode automatisch terugbetaald.

De betaalgeschiedenis bekijken en facturen downloaden

Onder Aankoopgeschiedenis in Mijn account kun je de betaalgeschiedenis bekijken en facturen voor vorige aankopen downloaden.

Ga naar Mijn account door in de rechterbovenhoek op je naam te klikken en kies Aankoopgeschiedenis uit de vervolgkeuzelijst. Hier zie je een lijst met alle transacties die zijn gekoppeld aan je Viaplay-account (zowel betalingen als terugbetalingen) en kun je een factuur voor elke transactie als pdf downloaden.

Is uw betaling via iDeal niet goed verlopen? Lees hier meer!

Heb je geprobeerd een abonnement te starten vanaf een mobiel apparaat, terwijl je iDeal als betaalmethode gebruikt en kan je nog geen content bekijken? Kijk dan of je het abonnement kunt vinden onder “Mijn account”. Als daar geen abonnement tussen staat, is de betaling via iDeal mogelijk niet correct verwerkt en wordt er dus geen geld in rekening gebracht.

Mocht dit het geval zijn, dan raden we je aan om nogmaals te proberen om iDeal als betaalmethode toe te voegen, maar dan via een internetbrowser op een computer of laptop. Als je nog steeds problemen ondervindt, controleer dan of je internetbankieren automatische incasso’s toestaat. Daarnaast is het belangrijk dat je geen incognito/private browser gebruikt. Mocht je nog vragen hebben, dan helpt onze klantenservice je graag verder.