Mijn betaling wordt niet doorgevoerd

Ik heb een bericht ontvangen dat mijn maandelijkse betaling niet in rekening kon worden gebracht

Als een maandelijkse betaling niet in rekening kan worden gebracht, ontvang je hierover een e-mail van ons. In dat geval proberen we de maandelijkse betaling in rekening te brengen een paar dagen voordat je abonnement automatisch wordt geannuleerd.

Om ervoor te zorgen dat je abonnement niet wordt geannuleerd, controleer je het volgende:

• Controleer of de kaart die je hebt geregistreerd actief is en dat er voldoende saldo op staat.
  • Zorg ervoor dat de kaart geschikt is voor onlinebetalingen.
  • Probeer een andere betaalwijze. Je kunt de betaalwijze wijzigen in Mijn account. Hier vind je meer informatie over het bijwerken van de betaalwijze.
Ik kan mijn betaalkaart niet toevoegen of bijwerken

Probeer de volgende tips:

• Controleer of de MasterCard of Visa Card is uitgegeven door een Nederlandse bank. Vanwege studiorechten kun je geen kaart gebruiken die door een buitenlandse bank is uitgegeven.
  • Controleer of de kaart geschikt is voor onlineaankopen.
  • Probeer je kaart toe te voegen of bij te werken op een ander apparaat of in een andere webbrowser. Als je wifi gebruikt, kun je de router opnieuw starten of een andere verbinding proberen, zoals 4G op je telefoon of tablet.
  • Om veiligheidsredenen moet je je kaart verifiëren met bijvoorbeeld een verificatie-app wanneer je een betaalkaart aan je account toevoegt of een kaart bijwerkt. Als je niet weet welke verificatiemethode je kunt gebruiken of als je problemen hebt met de verificatie, neem dan contact op met je bank.
Ik kan geen nieuwe aankoop doen
  1. Probeer het op een ander apparaat of in een andere webbrowser.
  2. Controleer of de betaalkaart die je hebt toegevoegd aan je account geschikt is voor onlineaankopen en dat je voldoende saldo hebt.

Probeer een andere betaalwijze. Je kunt de betaalwijze wijzigen in Mijn account. Je vindt hier meer informatie over het bijwerken van de betaalwijze.

Is uw betaling via iDeal niet goed verlopen? Lees hier meer!

Heb je geprobeerd een abonnement te starten vanaf een mobiel apparaat, terwijl je iDeal als betaalmethode gebruikt en kan je nog geen content bekijken? Kijk dan of je het abonnement kunt vinden onder “Mijn account”. Als daar geen abonnement tussen staat, is de betaling via iDeal mogelijk niet correct verwerkt en wordt er mogelijk geen geld in rekening gebracht. Mocht er wel geld in rekening zijn gebracht, maar kan je nog geen content bekijken? Dan is het abonnement waarschijnlijk niet goed geactiveerd. Dan zal het geld dat in rekening is gebracht automatisch worden teruggestort binnen 1 – 5 werkdagen.

Voor het registreren raden we je aan om het nogmaals te proberen om iDeal als betaalmethode toe te voegen, maar dan via een internetbrowser op een computer of laptop. Als je nog steeds problemen ondervindt, controleer dan of je internetbankieren automatische incasso’s toestaat. Daarnaast is het belangrijk dat je geen incognito/private browser gebruikt. Mocht je nog vragen hebben, dan helpt onze klantenservice je graag verder.