Administrere kontooplysninger

Du kan nemt administrere dine brugeroplysninger og indstillinger selv, når du er logget ind på Viaplay.dk på enten en computer eller via webbrowseren på en tablet eller på din telefon.

Når du er logget ind på hjemmesiden, vælg det avatar ikon der er hovedprofilen, hold musen henover dit navn oppe i det højre hjørne og tryk på  Kontooversigt. Her kan du blandt andet ændre din adgangskode, opsætte købslåsen, ændre din betalingsdato og meget mere. Læs mere om hvordan du gør dette nedenfor.

Brugernavn

Når du opretter en konto, vælger du den e-mailadresse som du vil logge ind med. Vi sender også vigtige informationer, såsom ordrebekræftelse og kvittering til samme e-mailadresse. Du kan også vælge at oprette din konto i gennem Facebook og i så fald vil dine loginoplysninger for Viaplay være de samme som hos Facebook.

Vil du ændre dit brugernavn/e-mailadresse til kontoen, gør du dette i fanen Skift kontooplysninger. Du modtager også en bekræftelsesmail til din gamle e-mailadresse med oplysningerne omkring ændringen.

Password

Start med at gå ind på Skift password, indtast din nuværende adgangskode og bekræft dernæst den nye adgangskode. Når du ændrer dit password bliver alle dine enheder logget ud af kontoen i løbet af 24 timer og du bliver muligvis bedt om at logge ind igen indenfor de næste 24 timer.

Har du glemt dit password? Du kan modtage en ny adgangskode lige her. Indtast din e-mailadresse og vent på gendannelse-mailen.

Betaling

Vælg Ændr betalingsmetode for at opdatere dine betalingsoplysninger.

Hvis et betalingskort ikke accepteres kan det skyldes en eller flere af følgende årsager:

• Kortet er ikke et Visa- eller Mastercard.
  • Kortet er ikke udstedt af en dansk bank.
  • Hvis du forsøger at registrere dit betalingskort med en mobiltelefon – prøv da istedet at benytte en computer. Benytter du allerede en computer, prøv da at benytte en anden webbrowser istedet.
  • Når det gælder Visa-kort er det vigtigt at ‘Verified by Visa‘ er aktiveret. For Mastercard gælder at ‘Mastercard Secure Code’ skal være aktiveret. Er du i tvivl om dette, kan du kontakte din bank eller undersøge det på egen hånd på din netbank.
  • Er dit betalingskort spærret for internetkøb, skal du kontakte din bank/udstederen for at fjerne denne spærring – alternativt kan du gøre det selv på din netbank.
  • Ved starten af en prøveperiode kræves det at at der står mindst 1 kr. på bankkontoen. Summen reserveres og refunderes derefter, når vi har kontrolleret betalingskortets gyldighed.
Ændr pakke

For at bytte pakke, vælg Håndter pakken i menuen. Der har du mulighed for at afslutte din nuværende pakke eller bytte til en anden. Vælger du at opgradere pakken, kommer ændringerne til at ske umiddelbart efter og du får en tilbagebetaling på de resterende dage fra den tidligere pakke. Vælger du at bytte til en mindre pakke, sker ændringen ved næste betalingsdato.

Betaler du via iTunes, skal ændringerne gøres via dem. Du skal opsige din pakke inden du kan starte et nyt. Læs mere om hvordan du afslutter abonnementet via iTunes her.

Aktivér købslås

For at undgå uønskede køb kan du opsætte en købslås på alle engangskøb (leje- og købefilm samt PPV-events). Koden kommer til at gælde på alle profiler og kan aktiveres via Min Konto i en webbrowser (Klik på dit navn i det højre hjørne). Vælg en 4-cifret kode og tryk på Gem.

Har du glemt koden? Klik her for at nulstille koden.

Har du ikke profiler endnu, kan du også vælge at sætte begrænsningen til en vis aldersgrænse, hvilket indebærer at du skal indtaste koden når noget indhold udenfor denne grænse skal afspilles. Hvis du vælger en aldersgrænse, kræves denne kode også når du afspiller købte film. Tips! Har du endnu ikke profiler, prøv at opdatere appen.

Aktivér aldersgrænse

Du kan begrænse indholdet på din konto med utallige typer af profiler. Du kan vælge at oprette en børneprofil som har adgang til al indhold som findes under børnesektionen. Til mindre børn kan du yderligere vælge kun at vise indhold som er passende for børn op til 7 år.

Til teenagere kan du oprette en almindelig profil, men tilføje en aldersbegrænsning på 15 år som gør tjenesten brugervenlig og filtrerer upassende indhold væk for børn under 15 år.

Tryk på dit navn eller gå ind i menuen og vælg Håndtér profiler. Herinde vælger du hvilken profil du ønsker at ændre og trykker derpå.

Tips! Prøv at opdatere din Viaplay app, hvis du endnu ikke har fået profiler.

Købshistorik

Under Købshistorik finder du alle kvitteringer på dine køb, både for dit abonnement og dine engangskøb såsom leje- og købefilm samt PPV-events. Kvitteringerne kan også downloades som PDF-filer.

E-mails

Min profil har du mulighed for at vælge om du vil modtage mails fra os. Vælger du at takke nej til dette, så kommer vi ikke til at sende bl.a. nyhedsbrev eller personlige tilbud. OBS! Alle kunder kommer til at få obligatoriske mail såsom eksempel ændringer i tjenesten eller i vores generelle vilkår.

Ændr betalingsdato

Du kan ændre din betalingsdato på: account.viaplay.dk/changedate

Du kan kun ændre betalingsdatoen til den nuværende dato, eksempel hvis du vil flytte debiteringsdatoen til den 1. i hver måned, så skal ændringen foretages den 1. Ved ændringen af betalingsdatoen afsluttes dit nuværende abonnement og der aktiveres derefter et nyt abonnement.

Du vil blive debiteret for den kommende måned og få en automatisk tilbagebetaling på dine resterende dage af den tidligere betalte periode.